logo snabbmeny
Vandring i naturen

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Upplevelser / Vandra i naturen

streckad linje

Vandra i naturen

På Irland finns det många möjligheter till att vandra i de olika delarna av landet. Beroende på vart man väljer att vandra får man olika upplevelser av den irländska naturen. På Irlands västra kust är landskapet otroligt vackert med dess gröna natur. Det är inte för inte som Irland brukar kallas den gröna ön och det bästa sättet att uppleva den är att ta på sig vandrarskorna.

Glendalough

Wicklow är ett grevskap utanför Dublin som är känt för sin natur. Det typiska med Wicklow är att naturen här inte påminner om något annat du hittar på Irland. Wicklow erbjuder sjöar, skog och berg vilket inte är typiskt för Irland och gör detta till ett populärt område som är väl värt att besöka.

Det absolut vackraste vandringsområdet i Wicklow är Glendalough som även är populärt för irländare då dess natur upplevs som exotisk. För svensken känns nog naturen inte lika exotisk men ändå värt ett besök då här finns flera bra vandringsleder. Ett måste för dig som vill se mer av Irland än den gröna delen.
Klicka här för mer information om vandring i Wicklow.

Befinner du dig i Dublin och vill ta en dagstur ut till Glendalough går det bussar från St Stephens Green.
Se tidtabeller och få mer information genom att klicka här.

Dingle

På Irlands sydvästkust ligger grevskapet Kerry. I detta grevskap hittar man den lilla staden Dingle som ligger längst ut på en halvö som sticker rakt ut i Atlanten.

Dingle är omringad av en vacker natur med gröna kullar i ett öppet landskap. Utifrån Dingle finns en vandringsled där man kan uppleva den vackra irländska naturen. Vandra i Dingles områden för att få se det typiska irländska landskapet som man föreställer sig att det ska se ut. En vacker sommardag är naturen vackrare här än man kan föreställa sig. Vandring i området kring Dingle är ett måste för den som älskar att vandra.

Till Dingle tar man sig smidigt med Eireann Bus.

Klicka här för mer information om vandring i Dingle.

 

 

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan