logo snabbmeny
Golf

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Upplevelser / Spela Golf

streckad linje

Spela Golf

Många svenska golfentusiaster åker idag till Irland för att utmana dess natursköna banor samt få en smak av en genuin golfkultur. Ta chansen att spela på banor från 1800-talet, de är oftast billigare än de nyare! När banorna där hemma är stängda för vintern och det rycker i golftarmen är Irland ett utmärkt alternativ. De ca 330 banorna på den gröna ön är öppna året om.

Prisklasser

Det behöver inte kosta skjortan att golfsemestra på Irland. Visst finns det riktigt dyra alternativ och har man råd kan det naturligtvis vara en häftig upplevelse. Generellt sett håller banorna på Irland mycket hög kvalité. Det finns 9-hålsbanor av god standard som du kan spela på för en mycket billig peng. För upp till 300 kronor får du ofta en greenfee på en äldre medlemsägd bana av god klass. Dubblar du priset får du ofta spela på en lite mer utmanande och nyare bana med bättre faciliteter. Huruvida det är värt priset eller inte får du själv avgöra.

Bästa årstid att spela

Högsäsongen är juli-augusti. Vår rekommendation är att undvika dessa månader om du ska åka på en renodlad golfresa. Vanligast är att åka tidigt på våren innan banorna hemma i Sverige har öppnat.

Sök banor

 

Golfing Union

Ett smidigt sätt att söka på banor och få information om greenfee är via Golfing Union of Ireland. Här kan du söka på banor beroende på var de ligger, vilken bantyp de har eller vad det kostar att spela.

Klicka här för att börja söka golfbanor på Irland.

 

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan