logo snabbmeny
Grafton Street

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Shopping / Dublin

streckad linje

Shopping i Dublin

Dublin är Irlands huvudstad men också den bästa staden för shopping! Här nedan får du information om de två stora shoppinggatorna i Dublin.

Grafton street

 

Grafton Street

Från Trinity College upp till St Stephens Green går shoppinggatan Grafton Street. På denna gågata är det en vanlig syn att se mänskliga statyer och olika gatumusikanter stå och spela. Här finns den stora affären Thomas Brown som säljer olika märkeskläder så som Armani. Det finns även mindre butiker med märken som Chanel och Tommy Hilfiger.

Dessa butiker blandas med klädesaffärer så som River Island och A-Wear där du kan hitta snygga kläder till ett bättre pris.

Vill du köpa annat än kläder finns HMV som är en stor kedja med filmer och datorspel. På sidogatorna till Grafton Street kan man hitta många mindre skivaffärer.

Henry street

Henry Street

Henry Street är en gågata som gränsar till O'Connell Street som är den stora bussgatan i Dublin, vilket gör att Henry Street har ett högt tempo och är en av de stora shoppinggatorna i staden. Här finns de flesta av de stora varuhuskedjorna du kan hitta på Irland.

Både på varuhusen Debenhams och Arnotts finns flera små butiker med olika märken i olika prisklasser. Du kan hitta skor och kläder i alla prisnivåer. Båda dessa varuhus har ett stort utbud, här finns det mesta du kan tänkas vilja ha.

Även den brittiska kedjan Mark&Spencer går att hitta på Henry Street. Här finns allt från kläder till mat och vin.

Det finns även mindre shoppingcenter längs gatan. Går du in på Jervis hittar du affärer som erbjuder ett ungt mode som Topshop och Miss Selfridge. På Ilac Centre finns det väskaffärer, flera små klädesbutiker och flera olika skoaffärer.

 

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan