logo snabbmeny
Shopping

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Shopping / Belfast

streckad linje

Shopping i Belfast

Belfast ligger på Nordirland vilket gör att det vissa saker som är viktigt att tänka på när man ska ut och handla i affärer. För det första står alla priser i pund och inte i euro som på övriga Irland. Detta gör att priserna kan uppfattas som lite billigare. Tänk naturligtvis även på att ha med dig pund i plånboken!

Victoria Square Shopping Centre

Om du tittar ut över Belfast kan du se en blå glaskupa sticka upp mitt i staden. Denna blå glaskupa är taket för Victoria Square Shopping Centre som slog upp portarna för första gången i mars 2008. Det hade då tagit hela sex år att bygga det. För den som är intresserad av shopping är ett besök till Victoria Square Shopping Centre ett måste då det är otroligt vackert byggt. Även den som är intresserad av arkitektur borde ta sig en sväng förbi för att se den vackra konstruktionen. Inne i shoppingcentret kan du hitta butiker, restauranger samt en biograf.

Klicka här för att besöka Victoria Square Shopping Centres hemsida för mer information.

Donegall Place

Mitt emot Belfast City Hall börjar Donegall Place som är en shoppinggata med många olika affärer. Här finns både dyrare märkesbutiker men även butiker som passar bättre för en ansträngd reskassa. Du hittar även flera restauranger och caféer längs gatan. På Donegall Place hittar du även Belfast Visitor & Convention Bureau där du kan hitta information om de olika Black Taxi Tours som man kan välja bland. Klicka här för att läsa mer om Black Taxi Tour och andra rundturer över hela Irland.

Gatan ligger i den mest centrala delen av Belfast och man hamnar lätt på den när man vandrar igenom staden då gatan är full av liv och rörelse.

 

 

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan