logo snabbmeny
Sevärdheter, rundturer

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Sevärdheter / Rundturer

streckad linje

Rundturer

Ett smidigt sätt att lära känna en ny stad är att åka med på en av de olika rundturer som erbjuds. Här har vi listat rundturer med olika vinklingar.

Dublin Tour, Hop on Hop off - Dublin

Dublin Bus Tours erbjuder dig en åktur runt Dublin där du passerar alla de sevärda målen i staden. Under turen kan du hoppa av på de olika stoppen och sedan hoppa på en ny buss som passar dig. Denna sightseeing är bra om du vill hinna se alla sevärdheter under en dag.

Du kan bland annat hoppa av vid Dublin Zoo som ligger i stadsparken The Phoenix Park som är Eurpoas största stadspark och Trinity College där den berömda Book of Kells finns.

Klicka här för att komma till Dublin Bus Tours hemsida där du kan läsa mer.

Ghostbus Tour - Dublin

Ghostbus Tour är en annorlunda chans att uppleva Dublin. Turen startar kl. 21.00 och varar i 2 timmar och 15 minuter. Under färden kommer historier att berättas av guiden och det blir även några stopp där du får gå ut. Denna tripp är som du kanske listat ut inget för den som inte tycker om spökhistorier!

Ett av stoppen för denna tur är St Kevin's Graveyard.

Klicka här för att komma till Dublin Bus Tours hemsida där du kan läsa mer.

Viking Splash Tour - Dublin

Dublin grundades av vikingarna vid floden Liffey som rinner genom Dublin. För att få en bild av vikingarnas Dublin kan du åka Viking Splash Tour. Du åker i ett fordon som är en blandning av bil och båt som tar sig genom både Dublins gator och ner i floden Liffey. Denna tur är ett bra tillfälle att lära sig mycket om Dublins rika historia.

Klicka här för att komma till Viking Splash Tours hemsida där du kan läsa mer.

The Black taxi tour - Belfast

Vill du få en annorlunda upplevelse i Belfast är ett tips att åka The Black Taxi Tour. Det finns flera olika turer du kan välja som tar olika lång tid. En taxibil tar upp till sex passagerare.

I denna tur åker du med en taxibil genom staden och guiden är taxiföraren. Denna tur ger dig en politsk bild av den nordirländska historien. Du får en inblick i konflikterna som funnits mellan katoliker och protestanter, sett från båda sidor.

Under denna guidning stannar taxibilen på olika ställen där du får kliva ut. Du får se olika politiska målningar i staden som målats på hus. Du kommer även åka genom både den katolska och den protestantiska sidan av Belfast.

Klicka här för att komma till Belfast City Tours hemsida där du kan läsa mer.

 

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan