logo snabbmeny
Cliffs of Moher

Hem
linje
Resmål på Irland
> Dublin
> Belfast
> Galway
> Cork
linje
Upplevelser
> Spela Golf
> Vandra i naturen
linje
Fakta om Irland
linje
Res till Irland
linje
Hotell & Boende
linje
Ta dig runt på Irlandlinje
Shopping
> Dublin
> Belfast
> Nationellt linje
Kultur
> Musik
> Dans
> Högtider
> Språk linje
Sevärdheter
> Rundturer
> Bryggerier
& Destillerier

> Byggnader
& Områden

> Natur
linje
Sport
> Hurling
> Gaelisk fotboll
linje
Om osslinje
Nyttiga länkar

Startsidan / Sevärdheter / Natur

streckad linje

Natur

Somliga åker till Irland för dricka öl och avnjuta publivet. Andra åker till den gröna ön för att upptäcka varför den kallas så. Naturen på Irland är en upplevelse, även för öldrickaren. Här listar vi ställen du inte bör missa på din resa, bilden ovan är på Cliffs of Moher utanför Galway.

Cliffs of Moher - Galway

Cliffs of Moher ligger på Irlands västkust och är 200 meter höga klippor som sluttar rakt ner i havet. Klipporna ligger en bit utanför staden Galway. Du kan antingen ta dig hit genom att själv hyra en bil eller åka med de många bussturer som går. Dessa anordnas från staden Galway och de brukar ta en heldag.

Klipporna är otroligt stora och mäktiga. Står du högst uppe och kollar ut över havet får du hålla i hatten, blåsten är inte att leka med!

Powerscourt Estate - Wicklow

Vid foten av Great Sugar Loaf Mountain I Wicklow ligger Powerscourt Estate. Powerscourt är en gammal byggnad från 1700-talet med stora områden av natur som ingår i dess ägor. 1974 utbröt en brand inne i den gamla byggnaden. Familjen som äger Powerscourt har renoverat bottenvåningen och nu finns där bland annat ett café med utsikt över Powerscourt Gardens som sägs vara den finaste trädgården på Irland. Som besökare kan man gå ut i trädgården, tänk dock på att det kostar några euro.

Trädgården är ett stort område och det tar lite mer än en timme att gå igenom den. Parken är uppbyggd med olika teman. Här kan du se delfindammen, Power Pet Towers som är ett litet utsiktstorn och den japanska trädgården som troligen är den vackraste delen. I Powerscourts ägor finns även de berömda vattenfallen. Dessa ligger en bit från byggnaden och det är svårt att ta sig dit om man ej har en bil. Vattenfallen är Irlands högsta, hela 121 meter höga.
Powerscourt Estate har även ett Hotell samt flera Golfbanor.
Mer information kan du få på Powerscourts officiella hemsida.

 

kontaktinfo
 
RESA BOENDE KULTUR FAKTA Till startsidan